Monter med Neandertalmennesket

 Klikk på et fossilHomo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis Homo sapiens neanderthalensis
Oppfatningen av hvordan neandertalerne så ut har forandret seg med tiden. Billedrekken viser forskjellige rekonstruksjoner fra 1887 til i dag. Neandertalmannen i dress fra 1980 står i museet i Neandertal med etiketten: "Ville du reagert hvis du møtte ham på gaten?".
Neandertalmennesket - Homo neanderthalensis. Tiden for mellom 100 000 og 40 000 år siden var i Europa og Asia preget av siste istid, med kaldt klima og store isbreer i nord. I Sentral-Europa og de vestlige deler av Asia levde neandertalerne på denne tiden. De viser en viss likhet med moderne mennesker (Homo sapiens sapiens), men de betraktes som en egen art, Homo neanderthalensis. Det er analyser av menneskenes arvestoff (DNA) som indikerer dette.

Liste over innholdet i Monter med Neandertalmennesket
Vil du vite mer om dette? Faktaside om primatenes utvikling

Publisert 18. mai 2011 16:00 - Sist endret 11. okt. 2011 10:23