2014: Vintergrener

Tegninger av trær og busker om vinteren.

På sommeren kjenner vi lett igjen trær og busker på deres blader og blomster. Men det er også mulig å kjenne igjen løvfellende arter om vinteren. Utstillingen viser tegninger av vinterkvister laget av gartner Anita Oppedal, som jobber i Botanisk hage store deler av året. Om vinteren tegner hun kvister av trær og busker.

Det startet da hun gikk på gartnerskolen. Det er mange detaljer som skal læres for å kjenne igjen et tre i vinterdrakt, og Anita begynte i utgangspunktet å tegne for å huske alt bedre. Etter hvert begynte hun å eksperimentere med farger for å få gjengivelsen så riktig som mulig. Resultatet er årskvister i rett størrelse og med stor detaljrikdom. Utstillingen viser et utvalg av hennes tegninger.

Lids hus (Botanisk museum) har, med unntak av sporadiske enkeltarrangementer, vært stengt for publikum siden Dagny Tande Lids botaniske tegninger ble tatt ned på 90-tallet. Foajéen ble for et par år siden pusset opp og ført tilbake til tilnærmet fordums prakt. Dette er den første utstillingen siden da som er åpen for publikum.

Lørdager og søndager

Utstillingen er åpen for publikum kl. 10-17 lørdager og søndager fra 25. januar til 9. mars.

Høstaralia, fandens spaserstokk, Aralia elata. Ill.: Anita Oppedal

Doggpil, Salix daphnoides. Ill.: Anita Oppedal


Publisert 21. jan. 2014 17:08 - Sist endret 17. apr. 2018 15:47