2014: Gjennom naturen

Møte mellom Munchmuseet og Naturhistorisk museum.

Selv om Munch-museet og Naturhistorisk museum har vært naboer i 50 år, er dette første gang vi samarbeider om en utstilling!

I Munch-museet stiller vi ut Munchs verker sammen med objekter fra Naturhistorisk museum sine samlinger.

Vi vil også vise bilder Munch selv knyttet til natur og nyvinninger innen naturfag i sin samtid.

Dette gir en mulighet til å utforske Munch sin kunst ved å legge merke til elementer fra naturen og naturhistorien i hans arbeider. Det gir også en fortelling om utviklingen innen naturvitenskap i løpet av tiden som har gått siden Munch lagde bildene.

I Naturhistorisk museum kan man gå en "Munch-sti" hvor bestemte vekster, trær og anlegg i Botanisk hage – samt gjenstander i samlingene innendørs – blir knyttet til Munchs kunst. Kanskje man også kan oppleve estetiske og skulpturelle objekter i Botanisk hage? Noen installasjoner vil kommentere hvordan en kunstner som Munch velger å fremstille natur sett i forhold til hvordan naturvitenskapen fremstiller den.

Utstillingen Gjennom naturen skal knytte Munch, de to museene og fagene sammen. Vi har faktisk overraskende ting felles!

Gjennom naturen vises også på Stenersenmuseet 29. august til 14. desember.

Fellesbillett NHM og Munch-museet

Så lenge utstillingen står, vil det være anledning til å løse en fellesbillett som gir adgang til begge museene. Pris kr. 110,-.

Les mer om utstillingen

Gjennom naturen med Edvard Munch (18. apr. 2014)


Publisert 14. nov. 2013 14:02 - Sist endret 7. mai 2019 08:42