2003: Dødelige dinosaurer

Vi ønsker velkommen til Skandinavias største utstilling av ROVDINOSAURER.

Logo for utstillingen

For 65 millioner år siden var "Stan", en 13 meter lange Tyrannosaurus rex, en fryktinngytende drapsmaskin i Nord-Amerika. Fra 4.september kan du se avstøpningen av hans enorme skjelett på Vitenskapsmuseet i Trondheim. Her får publikum også se avstøpninger av skjelettene til de mest spektakulære dyrene som noensinne har levd på landjorda. Utstillingen er basert på funn gjort de siste 20 årene.

Det er flere grunner til at vi har valgt dinosaurer som tema for utstillingen. Først og fremst har dinosaurene en popularitet som ingen andre dyr, planter eller stein kan oppvise. Filmer, romaner, tegneserier og ikke minst alle henvendelsene til museet fra dinosaur-interesserte barn og voksne, minner oss daglig om denne populariteten som bare øker. Vi håper vi med denne utstillingen ikke bare vil vekke undring, glede og litt grøss hos de besøkende, men også vise at dagens mangfold er grunnlaget for framtidens mangfold.

PS. Dinosaurene lever enda, men de flyr blant trærne og heter fugler.

Dette er en vandreutstilling produsert ved Universitetets naturhistoriske museer i Oslo, og den representerer museets største egenproduserte utstilling noensinne. Prosjektleder er førsteamanuensis Jørn H. Hurum - Norges eneste dinosaurforsker.

Les mer om dinosaurer

Publisert 16. sep. 2013 12:40 - Sist endret 17. apr. 2018 15:47