Stein og bein

En utstilling med det beste fra W. C. Brøggers hus (gamle Geologisk museum).

I utstillingen "Stein og bein" får du det beste av NHMs fossiler, mineraler og krystaller: Tyrannosaurus, gullklumper, Ida, steiner fra månen, fiskeøglen fra Svalbard, verdens beste sølvkrystaller og den store sjøskorpionen.

Tyrannosaurusen "Stan"
Tyrannosaurusen "Stan" er på plass i utstillingen. Foto: Karsten Sund, NHM

Det beste fra Brøggers hus (Geologisk museum)

Fossiler, mineraler og krystaller fra mer enn 300 år med samling og forskning har fått et nytt hjem mens Brøggers hus (gamle Geologisk museum) pusses opp. Dette er en del av nasjonens skattkammer: Sjeldne, vakre og rare stykker av naturhistorien. De største attraksjonene fra Brøggers hus er på plass i en utstilling som fokuserer på estetikk og undring.

Stein og bein: Fossiler og mineraler

I en del av utstillingen har vi valgt ut noen av de aller fineste fossilene og mineralene, og satt dem sammen parvis for å vise ulike sammenhenger mellom dem: Hvorfor har mineralet labradoritt det samme perlemorsskinnet som fossile blekksprutskall? Hva er sammenhengen mellom et blekksprutfossil og den vakre edelstenen ametyst? Og hva er likheten mellom en mammuttann og en krystall av hydroksylapatitt?

Velkommen til en utstilling med noe av det aller beste NHM har å by på!

Mange av objektene er beskrevet i boken «Fossiler og mineraler – høydepunkter fra samlingene ved Naturhistorisk museum» som lanseres samtidig med utstillingen. 

Publisert 1. sep. 2021 13:02 - Sist endret 1. sep. 2021 13:02