Fremtiden er nå

Ny utstilling om ungdommers blikk på klima og mat i en tid med klimaendringer.

Utstillingen er gratis, se her for åpningstider

Temaene klima, klimaendringer og matsikkerhet er blant de viktigste i vår tid. Hva tenker unge mennesker om dette? Vi har spurt dem, og responsen deres ser du i denne utstillingen. Fremtiden er nå er en del av forarbeidet til bygging av Klimahuset med utstillinger som åpner ved Naturhistorisk museum høsten 2019.

Den viktigste målgruppen for utstillingene i Klimahuset er barn og ungdom. Vi har lurt på hvordan unge mennesker forstår begrepene klima og klimaendringer. I tillegg har vi lurt på om de vet at klima og klimaendringer påvirker produksjonen av mat - og at produksjon av mat påvirker klima? Vi har derfor bedt ungdommer ta bilder og skrive tekster om hvordan de forstår dette.

Resultatet av undersøkelsen kan man se i utstillingen. Bildene og tekstene har vi fått fra elever i seks klasser ved Hersleb, Elvebakken og Blindern videregående skoler. Til sammen har de sendt oss 202 bilder med korte tekster.

Det er første gang Naturhistorisk museum lager en utstilling hvor vi ikke stiller ut eget materiale eller objekter, men henter alt innhold fra publikum. Alle som besøker utstillingen kan diskutere og delta i debatten ved å legge igjen egne kommentarer eller sende inn egne bilder. Vi håper bildene og tekstene vil skape debatt. Kanskje noen oppdager at de ikke vet hva klima er?

Publisert 13. apr. 2018 16:07 - Sist endret 27. jan. 2019 12:42