Dyregeografisk sal

I denne salen finner du 23 montre som viser typiske representanter fra 7 ulike biogeografiske regioner.

Den Neotropiske regionen omfatter Sør-Amerika nord til de sørlige områdene av Mexico. Her kan du blant annet se jaguar, maursluker, beltedyr, andeskondor og chinchilla (se bildet til høyre). Her finnes også et eget monter som viser noe av det spesielle dyrelivet på Galapagos, og en samling av noen av Sør-Amerikas mange fantastiske sommerfugler.

Fra Antarktis kan du se keiserpingvin og flere andre arter av pingviner.

Australia har en helt spesiell fauna. Kivi, kenguruer, nebbdyr, dingo, vombat og kesuar er noen av de særegne representantene fra dette kontinentet. I et eget monter kan du se en pungulven fra Tasmania, en art de fleste nå regner som utdødd.

I den Etiopiske, eller Afrotropiske regionen finner du velkjente dyr som løve, gepard, jordsvin, sjimpanser, struts, antiloper og mye mer.

Den Orientalske regionen omfatter de sørlige delene av Kina, Sørøst-Asia og mange av øyene i Stillehavet. Regionen består av både stepper og regnskog, og i museet finner du blant annet dyr som orangutang, nettpyton, nesehornfugler, malayabjørn, parakitter, tiger og gavial. På veggen finner du også vakre orientalske sommerfugler.

Den Nearktiske region, er betegnelsen på Nord-Amerika. Faunaen her ligner på mange måter vår egen, men det finnes også dyr som bison, klapperslange, prærieulv, snøgeit, puma og opossum.

Vår egen region, den Palaearktiske, er i tillegg til de norske artene som finnes utstilt i Norske sal, også representert med hulepiggsvin, villkatt, villsvin, liten panda og mange andre velkjente arter.

Publisert 18. mai 2011 16:00 - Sist endret 12. nov. 2021 10:07