Norske og utenlandske dyr

De zoologiske utstillingen befinner seg i Colletts hus (Zoologisk Museum) og består av fire hovedenheter:

Norske sal viser noe av dyrelivet fra havets bunn til den øverste, forblåste varde der fjellrypa frister tilværelsen. Dyrene er plassert i typiske miljøer, som sjøfuglene i fuglefjellet, orrfuglene på spillplassen og beveren i dammen sin. I tilknytning til Norske sal salen finnes Svalbardsalen som viser glimt fra øygruppens arktisk dyreliv. Her vises tidvis også mindre midlertidige utstillinger. 

Guide med omtale av de enkelte montre i Norsk sal (pdf).

I Verdens dyr-utstillingen finner du dyr fra hele verden inndelt etter geografiske regioner - fra pingviner i Antarktis' islandskap til sjimpanser og okapi i afrikanske regnskoger.

Utstillingen Livets tre ligger innenfor Dyregeografisk sal og forteller den store historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Den tar deg bakover i tid langs stamtreet til nålevende arter helt tilbake til livets opprinnelse. Ikke bare kan du se nålevende dyr og fossile slektninger. Med livaktige rekonstruksjoner basert på den nyeste forskningen, kan du nå for første gang i Norge stå ansikt til ansikt med flere av våre egne og andre dyrs utdødde forfedre.

Publisert 18. mai 2011 16:00 - Sist endret 12. nov. 2021 10:06