English version of this page

Utstillinger

Ida - verdens eldste hele apeskjelett 

Ida kan du foreløpig se i utstillingen "Stein og bein" i Colletts hus.

Ida er verdens eldste hele apeskjelett, og ett av NHMs mest verdifulle utstillingsobjekter. Hun ble kjøpt av museet i 2007, og ble presentert for verden i mai 2009.

Les alt om Ida

Klimahuset - åpner høsten 2019

Vi bygger et nytt hus som åpner høsten 2019 i Botanisk hage på Tøyen.

Huset vil gi rom til forskningsbaserte utstillinger, foredrag, filmer, debatter og opplevelser knyttet til klima og klimaendringer.

Gjennom aktiv formidling, sanselige opplevelser, og utforsking av løsninger på aktuelle klimaspørsmål, skal Klimahuset engasjere de besøkende og samfunnet til endring i bærekraftig retning.

 

Les mer om Klimahuset.

Nye basisutstillinger i 2021

Savner du de gamle utstillingene? Brøggers hus ble stengt for publikum 1.januar 2015. De fineste eksemplarene fra de geologiske samlingene kan du se i utstillingen "Stein og bein", i Colletts hus (tidl. zoologisk museum).

Det geologiske museet ble bygd melom 1911-1917 og ble planlagt av Waldemar C. Brøgger, tidligere geologiprofessor og rektor ved Universitetet i Oslo. Bygningen, som er oppført i Drammensgranitt, er bygd i sen art nouveau-stil.

Det Geologiske museets samlinger inneholder forskningsmateriale som består av mer enn 2 millioner fossiler, steiner og mineraler. Disse samlingene stammer fra ulike ekspedisjoner, særlig fra Arktiske og Antarktiske regioner, donert av private samlere og fra norsk industri. Beskrivelser av samlingene finner du på nett.

I løpet av 2022 vil Brøggers hus igjen åpnes for publikum, med helt nye utstillinger. De nye utstillingene i Brøggers hus vil bli delt inn i seks historier: Historien om livets utvikling, historien om mineraler og bergarter, historien om menneskets utvikling, historien om oljen i Nordsjøen, historien om meteoritter og solsystemet og historien om vår dynamiske jord.