English version of this page

Kart, adkomst og praktiske forhold

Kart og besøksadresse

Sars gate 1
0562 OSLO

Adkomst med offentlig transport

• T-bane til Tøyen T-banestasjon
  • Trikk nr. 17 til Lakkegata skole
  • Buss nr. 20 til Munch-museet (Omkjøring under Øyafestivalen 6.-15. august, les mer på oyafestivalen.no)
  • Buss nr. 31 til Lakkegata skole
  • Buss nr. 60 til Tøyen kirke eller Tøyen skole

Bilkjøring og vareleveranser

• Det er ikke tillatt å kjøre inn i Botanisk hage, med unntak av vareleveranser og personer med funksjonsnedsettelse og gyldig parkeringskort. Innkjøring er fra Sars gate.

Parkering

• Parkeringsplass mellom Munchmuseet og Botanisk hage er i perioden 30. juli til og med 15. august ikke tilgjengelig pga. Øyafestivalen. Besøkende bes derfor finne alternative parkeringsplasser. Parkeringsplass mellom Munchmuseet og Botanisk hage med innkjørsel fra Monrads gate. Merk at ved større arrangementer kan det til tider være vanskelig å finne parkeringsplass. Her er det også plasser til busser. Se kart (ekstern lenke; Google Maps).
  • Parkeringsplass for bevegelseshemmede: Sving til venstre med en gang du kommer inn porten fra Sars gate, deretter til høyre ved første mulighet. Plassene er merket med HC-skilt. Se kart.
  • Parkering for ansatte, studenter, gjester, entreprenører, servicefirma, håndverkere ved UiO etc.

Barnevogn

Barnevogn kan tas med inn i de geologiske og zoologiske utstillingene i Colletts hus, men vær oppmerksom på at det i enden av Norske sal-utstillingen kun er trappeforbindelse til andre etasje. Ønsker du å ha med vognen opp i Dyregeografisk sal og Livets tre-utstillingen, må du derfor enten gå tilbake til til første etasje og ta heisen opp eller bære vognen opp trappene. Det er også et begrenset antall plasser for barnevogner ved siden av garderoben i 1. etasje (høyre siden av trappen sett nedenfra).

Sykkel

• Det er ikke tillatt å sykle i Botanisk hage. Unntak for transportsykling av eldre og bevegelseshemmede.

Hund

• Det er tillatt med hund utendørs i Botanisk hage, men ikke inne i museumsbygningene.
    • Hund må føres i kort bånd til enhver tid og får ikke tråkke i blomsterbedene.
    • Det er hundeeiers ansvar å fjerne etterlatenskaper.
    Emneord: Naturshistorisk museum, adkomst, tilgjengelighet, handicap
    Publisert 30. nov. 2007 12:43 - Sist endret 9. aug. 2018 13:53