Sjøskorpionen på Ringerike

Barnebok om et av verdens flotteste fossiler av en sjøskorpion, funnet på Ringerike for hundre år siden. Av Jørn Hurum og Torstein Helleve. Illustrert av Esther van Hulsen. Kr. 299,-

En av verdens fineste fossile sjøskorpioner ble funnet ved Tyrifjorden for over hundre år siden. Nå vekkes den til live, og du kan bli med tilbake til den gangen livet så vidt hadde begynt å krype opp av havet...

«Sjøskorpionen på Ringerike» avslutter trilogien som begynte med «Ida» og «Monsterøglene på Svalbard». Bøkene er skrevet av Norges eneste dinosaurforsker Jørn Hurum i samarbeid med Torstein Helleve, og nydelig illustrert av Esther van Hulsen. De foregående bøkene er solgt til flere utenlandske forlag, og «Ida» har fått pris som beste faktabok for barn i Frankrike.

I «Sjøskorpionen fra Ringerike» tar forfatterne oss med enda lenger tilbake enn i de to foregående bøkene, og samler samtidig trådene og viser hvordan vi henger sammen med 428 millioner år gamle livsformer.

Alle tre bøkene omhandler fossiler som er utstilt ved Naturhistorisk museum, hvor Hurum og Helleve er ansatt. Med utgangspunkt i ekte fossiler barna selv kan se, styrkes forbindelsen mellom bok og virkelighet og forståelsen av menneskets plass i naturen øker.

Les mer om boken fra forlaget

Publisert 22. jan. 2015 11:10 - Sist endret 12. jan. 2017 15:16