Norsk mineralbok

Klassikeren "Norsk steinbok" av Torgeir T. Garmo og Rune S. Selbekk er endelig kommet i ny utgave.

Tittel: Norsk mineralbok

Forfattere: Torgeir T. Garmo og Rune S. Selbekk

Utgivelsesår: 2017

Forlag: Fossheim Steinsenter

Format: 21 x 28 cm.

Pris: 498 NOK


Om boka:

Etter å ha vært utsolgt fra forlaget i mange år har Torgeir T. Garmos klassiker "Norsk steinbok" fått sin verdige og lenge etterlengtede avløser i "Norsk mineralbok". Boken inneholder grundig omtale med flotte bilder av 150 norske mineraler og en fullstendig liste over alle mineraler som er vitenskapelig registrert i Norge. Boken er på 350 sider og inneholder 380 foto og mange andre illustrasjoner. Ved fotografering er det lagt vekt på å vise både praktprøver og slike prøver som steinintreserte kan selv kan finne.

I tillegg til en generell omtale av dannelsesprosesser, kjemi, krystallografi og mineralenes egenskaper er boken lagt opp slik at finneren skal kunne få hjelp til å identifisere steinen han/hun har funnet.

Bare norske lokaliteter i hele landet er beskrevet, og boken gir mange tips til hvor man kan se etter mineraler og kanskje samle.

Dette er med andre ord en obligatorisk håndbok og et oppslagsverk uten sidestykke i Norge. Alle steininteresserte vil ha stor nytte og glede av denne boken enten man er nybegynner, naturfaglærer, erfaren samler eller faggeolog.

Boka kan du kjøpe i museumsbutikken vår. Samtidig kan du ta en tur inn i det nye Georommet vårt!

Publisert 30. mai 2017 10:00 - Sist endret 7. mai 2019 08:34