English version of this page

Trivselsregler

Botanisk hage skiller seg fra en vanlig park ved at den er et museum for blomster, trær og andre vekster. Noen av vekstene kan være de siste gjenværende av sitt slag. Noen av plantene er giftige å ta på. Derfor er det viktig å passe godt på plantene, ta hensyn og overholde regler.

  • VIS HENSYN

Hovedregelen for alle besøkende i Botanisk hage er at du må ta hensyn til levende planter og saktegående barn og voksne. Det er ikke tillatt å klatre i trær, eller tråkke i blomsterbedene (hverken for to- eller firbente). Det er ikke lov å plukke blomster, blader, frø eller kvister. Sitting på plen er tillatt på piknikplenen (se kart).

  • VERN OM BARN

Mange av plantene i Botanisk hage er giftige, og enkelte av plantene er dødelig giftige. Barn må være under tilsyn av en voksen til enhver tid. Du finner giftige planter i alle deler av hagen, men spesielt mange i Urtehagens øvre del, der de er samlet i et eget område med forklarende skilt. Siden naturen er full av giftige planter og vår viktigste oppgave er å formidle kunnskap om naturmangfold, mener vi det er viktig å også vise frem disse som en del av våre levende utstillinger.

  • SYKLING, JOGGING, HUNDER

Sykkel skal parkeres eller trilles. Det er tillatt å jogge, men hold deg gjerne til hagens ytterkanter. Du kan ha med deg hund så lenge den føres i kort bånd.

  • BIL

Bilkjøring i hagen er forbudt, bortsett fra vareleveranser og bevegelseshemmede. Egen HC-parkering (se kart).

  • KAFEEN

Vil du kjøpe noe å spise og drikke, er du alltid velkommen til kafeen Handwerk Botaniske på Tøyen hovedgård. Uteplassen er reservert kafeens gjester.

  • MEDBRAKT MAT OG DRIKKE

Har du med deg egen mat, kan du enten slå deg ned på en av de mange hagebenkene eller sitte under tak i Hagehuset, når det ikke brukes til undervisning. Vi har også egen sittegruppe for de med medbrakt niste på den andre siden av veien fra kafeen ved Tøyen hovedgård. Eller du kan sette deg på piknikplenen (se kart) mellom Oldemors hage og Sars gate. Grilling er forbudt.

  • FOTOGRAFERING OG FILMING

Filming og fotografering er tillatt til privat bruk. All profesjonell fotografering, uansett om den er kommersiell eller ikke, er kun tillatt etter avtale med Naturhistorisk museum. Kontakt oss dersom du har spørsmål.