Omvisninger i Botanisk hage

Vi tilbyr omvisninger i hagen for grupper, foreninger og firmaer hele året. 

Foto: Guri Dahl

Foto: Per Aas, NHM

En omvisning tar ca. én time og dere vil bli kjent med følgende temaer:

  • Hva er en botanisk hage?
  • Hagens ulike avdelinger.
  • Hagens historie
  • Tøyen Hovedgård
  • Trær, blomster og andre vekster i hagen, med vekt på det som er mest aktuelt for årstiden.

Våre guider er medlemmer av Botanisk hages Venner, og ikke fagbotanikere. De har inngående kjennskap til hagen, og alle guider har gjennomgått kurs og opplæring.

Foto: Thor-Inge Larsen, Botanisk hages venner

Omvisninger for grupper inntil 20 personer koster 1500 NOK. Større grupper deles i to (eller flere) med hver sin guide -  og prisen er da 1500 NOK per gruppe. Vi tilbyr omvisninger når det måtte ønskes innen hagens åpningstid – dag og kveld, helg og hverdag.

Bestille omvisning

Kontakt oss på e-post:

nhm-guiding@nhm.uio.no

Gratis omvisninger i sommermånedene

I månedene mai-juni-juli-august har vi gratis omvisninger kl. 12.00 og 14.00 hver søndag i regi av Botanisk hages Venner. I juli og august har vi også omvisninger på engelsk kl. 14.00.
Møt opp foran Lids hus (Botanisk museum) (Google Maps), ved den store trappen.
Det er begrenset antall plasser. Påmelding ved oppmøte.

Omvisninger for skoleklasser

Museets skoletjeneste tilbyr omvisninger i Botanisk hage med undervisning for skoleklasser. Se skoletjenestens sider for mer informasjon og bestilling.

Møte med minner i Oldemors hage

For personer med demens ved dagsenter og sykehjem tilbyr vi omvisninger ute i Oldemors hage i juni og august. En del av Oldemors hage er en spesielt tilrettelagt sansehage. Anlegger er avskjermet med gjerde, porter og busker. De fargerike og velduftende plantene har en kjent historie fra før 1950-tallet. Omvisningen legger opp til samtale rundt velkjente planter. Vi nyter vakre farger, deilige dufter og utveksler små historier.

Omvisningen varer i ca. 30 minutter. Det er rom for maks 10 personer inkludert ledsagere, hvorav maks to i rullestol. Omvisningen bestilles i god tid på følgende e-postadresse: 

skoletjenesten@nhm.uio.no.

Emneord: Botanisk hage, guide, omvisning
Publisert 16. feb. 2009 18:01 - Sist endret 8. juni 2020 13:25