Omvisninger i Botanisk hage

Representerer du en gruppe, forening eller et firma som har lyst på en omvisning i hagen?

Foto: Guri Dahl

Foto: Per Aas, NHM

En omvisning tar ca. en time. Den gir en generell innføring i hva Botanisk hage er, dens inndeling i ulike avdelinger, hagens historie, litt om Tøyen Hovedgård, samt selvsagt om trær, blomster og andre vekster med vekt på det som er mest aktuelt for årstiden.

Våre guider er vanligvis medlemmer av Botanisk hages Venner, og ikke fagbotanikere. De har inngående kjennskap til hagen, og alle guider har gjennomgått kurs og opplæring.

Foto: Thor-Inge Larsen, Botanisk hages venner

Omvisninger for grupper inntil 20 personer koster 1500 kr. Større grupper deles i to (eller flere) med hver sin guide - 1500 kr per gruppe. Vi tilbyr omvisninger når som helst i hagens åpningstid - dag og kveld, helg og hverdag.

Bestille omvisning

Kontakt oss på:

nhm-guiding@nhm.uio.no.

Gratis omvisninger i sommermånedene

I månedene mai-juni-juli-august har vi gratis omvisninger kl. 12.00 og 14.00 hver søndag i regi av Botanisk hages Venner. I juli og august har vi også omvisninger på engelsk kl. 14.00.
Møt opp foran Lids hus (Botanisk museum), ved den store trappen.
Det er begrenset antall plasser. Påmelding ved oppmøte.

 

Omvisninger for skoleklasser

NHMs skoletjeneste tilbyr omvisninger i Botanisk hage med undervisning for skoleklasser. Se skoletjenestens sider for mer informasjon og bestilling.

Møte med minner

For personer med demens på dagsenter og sykehjem tilbyr vi omvisninger ute i Oldemors hage i juni og august. En del av Oldemors hage er en spesielt tilrettelagt sansehage. Anlegger er avskjermet med gjerde, porter og busker. De fargerike og velduftende plantene har en kjent historie fra før 1950-tallet. Omvisningen legger opp til samtale rundt velkjente planter. Vi nyter vakre farger, deilige dufter og utveksler små historier.

Omvisningen varer i ca. 30 minutter. Maks 10 personer inkludert ledsagere, hvorav maks to i rullestol. Omvisningen bestilles i god tid hos skoletjenesten@nhm.uio.no.
Les mer om Oldemors hage.

Emneord: Botanisk hage, guide, omvisning
Publisert 16. feb. 2009 18:01 - Sist endret 29. mai 2019 09:14