Kamelia

Kameliablomst Kamelia Camellia japonica blomstrer når det er 10-14 grader og relativt fuktig. Flyttes den inn i en oppvarmet, tørr leilighet vil alle knoppene falle av. Den danner ikke knopper hvis det er lyst mer enn tolv timer i døgnet.

Kameliaslekten har sin opprinnelse i Øst-Asia. Tebusken Camellia sinensis er en nær slektning til kamelia. Se på artsnavnene: Camellia japonica = fra Japan, C. sinensis = fra Kina.

Kamelia er en surjordsplante. De glinsende, mørkegrønne bladene sitter på om vinteren. I naturen utvikler kamelia seg til små trær. Dyrket som stueplante kan den, om vi steller godt med den, bli en stor busk.

Kameliadamen

KameliadamenEn kameliadame var på midten av forrige århundre en betegnelse som ble brukt om elegante damer med et noe tvilsomt rykte. Alexandre Dumas skrev romanen Kameliadamen i 1848. I sentrum står Marguerite Gautier, hvis modell var Marie Duplessis som antas å ha vært forfatterens elskerinne. Verdi's opera La Traviata har også gjort sitt til at Kamelianavnet har blitt kjent.

Publisert 9. apr. 2010 10:10 - Sist endret 13. des. 2019 13:11