Fjellhagen

Foto: Per Aas, NHM

Fjellhagen er et fjelllandskap i miniatyr med steinete rygger, topper og skrenter omgitt av gresskledde daler og skråninger. Terreng, vann og planter spiller sammen og gir en total opplevelse av skjønnhet og av det biologiske mangfoldet i fjellområder over hele verden.

Fjellhagen er først og fremst en vårhage. Den rikeste blomstringen finner sted om våren og forsommeren, men det vil gjennom hele sesongen alltid være noen planter som står i blomst eller frukt. I tillegg kan utviklingen av bladverket, både i selve Fjellhagen og i dens nærmeste omgivelser, følges gjennom sesongen, fra lysegrønne sjatteringer om våren via dype, mettede grønnfarger om sommeren til oransje, røde og brune sjatteringene om høsten.

De fleste av plantene i Fjellhagen er dyrket fram fra frø samlet i naturen. Mange av frøene er kommet via hagens internasjonale bytte av frø med andre botaniske hager. Planteutvalget i Fjellhagen varierer betydelig fra år til år alt etter overvintring og tilgang på nytt materiale. Vanligvis dyrkes det mellom 1500 og 1700 ulike planter i Fjellhagen.

Kart over Fjellhagen

Oversiktskart over Botanisk hage

Publisert 27. des. 2007 12:17 - Sist endret 11. nov. 2017 18:44