Forskere forteller: Britney - Svalbards søteste svaneøgle

«Britney» er en vakker og nesten komplett svaneøgle som ble funnet av Øglegraverne på Svalbard. Hør hennes historie fortalt av en av forskerne som var med å grave henne ut, Aubrey Roberts.

Hånd, pensel, utgraving av knokler
Foto: Stig Larsen

Svaneøgler var en gruppe reptiler som levde i havet i over 100 millioner år under dinosaurenes tidsalder, Mesozoikum. Noen hadde lang hals og lite hode, mens andre hadde kort nakke med et stort hode og svære tenner. Øglegraverne på Svalbard har gravd frem rundt 30 skjeletter av svaneøgler de siste 15 årene, og mange av dem har blitt beskrevet som nye arter. Den nyeste av dem er «Britney», en vakker og nesten komplett svaneøgle. Følg hennes unike historie fra utgravning til laboratoriet og vitenskapelig beskrivelse. Se hva paleontologer kan gjøre med ny teknologi for å løse noen av de mange mysteriene rundt svaneøglene. Lær om hva Britney er og hvordan hun passer inn i puslespillet som er svaneøglenes evolusjonshistorie. ​

 


Passer for: Ungdom og oppover

Pris: Man må løse inngangsbillett til museet for å delta på arrangementet. 

NB! Det er kun plass til 70 personer i Geo-rommet, og vi må stenge dørene dersom det blir fullt. Ved behov vil vi kjøre programmet én gang til mellom 14:00 - 15:00.

Publisert 17. feb. 2020 13:34 - Sist endret 18. feb. 2020 08:53