Magnolia og andre vårblomster

Når magnoliaen blomstrer er våren virkelig i gang. Kveldens omvisning starter med den populære snømagnoliaen, og fortsetter blant andre blomstrende planter i hagen.

Magnolia-treet i Botanisk hage blomstrer alltid tidlig

Foto: Ragna Bruland

Magnoliaene er blant de mest populære trærne i Botanisk hage, og det er forståelig når man ser skyen av hvite eller rosa blomster mot en blå himmel. Dette er noen av de mest eksotiske trærne vi kan dyrke på våre breddegrader. Magnolia er dessuten blant våre eldste blomsterplanter. Fossile funn tyder på at slekten har eksistert i 100 millioner år.

Les om magnolia.

Om omviserne

Foto: Karsten Sund/NHM

Kristina Bjureke er universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Kristina er ekspert på planter i indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for flere av avdelingene i Botanisk hage, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter. Hun er glad i dyr også, og er stadig på jakt etter å se nye fuglearter.

Foto: Karsten Sund/NHM

Marit Grønbech er utdannet biolog med hovedvekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og kan av og til observeres tuslende rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Passer for: Åpent for alle
Påmelding: Kreves ikke
Oppmøte: Utenfor Lids hus (Botanisk museum) (Kart i Google Maps)

Noen år starter blomstringen tidlig, andre år senere. Vi kan derfor ikke garantere hvilke og hvor mange arter vi finner. Dette blir derfor en oppdagelsestur rundt i hele Botanisk hage på jakt etter de første vårblomstene, både busker og trær og de på bakken.

Emneord: magnolia, vårblomstring
Publisert 25. feb. 2019 09:36 - Sist endret 13. jan. 2020 10:01