Månen er nærmere enn du tror

Det er 50 år siden den første månelandingen og vi markerer dette i hele 2019. Først ut er et foredrag med meteorittekspert og amatørgeolog Morten Bilet. Kanskje du får ta på en ekte månemeteoritt? 

Månen er det nærmeste himmellegemet til jorda og det mest lyssterke etter sola. Månen har en stor betydning for oss mennesker, både i kultur, dyrkelse og kjærlighet. Uten månen hadde utviklingen på jorda blitt helt annerledes enn det den har blitt. Vi kan daglig "føle månen" med tidevannet som noen steder fører til 16 meters forskjell mellom flo og fjære. Kom og hør Morten Bilet fortelle om om månen og den betydning. Ryktene sier at han kommer til å ha med seg en ekte månemeteoritt også. 

Bakgrunn

Det er 50 års siden mennesket for første gang satte landet på månen. Dette markerer vi ved Naturhistorisk museum gjennom hele 2019. Visste du at vi en ekte stein fra månen som ble plukket opp av Apollo 17-mannskapet? Den er en fast del av vår geologiske utstilling i Colletts hus (Zoologisk museum). Følg med på programmet vårt for flere månearrangementer i 2019. 


Morten Bilet er mineral- og fossilhandler, meteorittsamler, skribent og foredragsholder. Du har kanskje hørt ham på radio eller TV når det snakkes om meteoritter? Han har skrevet populærvitenskapelige artikler om meteoritter i både inn- og utland. Han har skrevet flere bøker ("Meteoritter –himmelens budbringere" og "Norske meteoritter"). Han er en ivrig amatørgeolog og driver Bilet Geoservice med blant annet produksjon av geologiske samlinger for skoler og undervisning. Driver også nettstedet Geotop.no og jobber som innkjøpssjef i Forskerfabrikken Norge AS.


Praktisk

Passer for: Ungdom og oppover

Pris: Man må betale inngangsbillett til museet for å delta på arrangementet. 

NB! Det er kun plass til 60 personer i Geo-rommet, og vi må stenge dørene dersom det blir fullt. Ved behov foredrag bli holdt én gang til mellom 14:00 - 15:00.

Publisert 21. des. 2018 14:54 - Sist endret 13. jan. 2020 10:01