Lysvandring i Botanisk hage

Se Botanisk hage i nytt lys og få glimt av livsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Her får du en opplevelse utenom det vanlige.

Det blir stemningsfullt i Botanisk hage når det arrangeres lysvandring i regi av UiO: Life Science. Foto: Karsten Sund / NHM

Denne kvelden byr vi på isskulptur og lysinstallasjoner i Botanisk hage, og du vil møte forskere som vil fortelle deg hvordan lys og kulde påvirker dyr og mennesker på ulikt vis.

Livsvitenskap er Universitetet i Oslos største satsing noensinne. Her jobber forskere ved UiO for å løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Nå får du gylden mulighet til å bli bedre kjent med denne forskningen. Vi pynter Botanisk hage med et spektakulære lysinstallasjoner, og på din vandring gjennom hagen kan du møte flere av forskerne som presenterer sine prosjekter. 

Livsvitenskap favner om mange disipliner. Innen helse handler det blant annet om å finne bedre metoder for å diagnostisere, forebygge og behandle sykdommer. Innen miljø handler det blant annet om å få bedre kunnskap om hvordan vi tar vare på naturressurser. I 2024 får Oslo et nytt livsvitenskapsbygg i Gaustadbekkdalen.

Museet, museumsbutikken og museumskafeen holder åpent til kl. 20.00 denne kvelden, og det er også gratis inngang til museet denne torsdagen. 

Kart med oversikt over hva som skjer under lysvandringen

Emneord: lysvandring, life science, livsvitenskap, Botanisk hage
Publisert 23. jan. 2018 14:52 - Sist endret 27. jan. 2019 08:50