Frokostforedrag: Hva skjer med den norske naturen?

Landskapet rundt oss er i stadig endring. Jordbruksmark må vike for boligblokker og veiprosjekter, skogen kryper oppover og hyttegrenda med den. «Mange bekker små, gjør en stor Å» heter det. Hva er egentlig summen av alle endringene vi ser rundt oss i dag? Og hvordan henger det sammen? Foredrag med Anders Bryn. 

Last ned mediefil

Velkommen til det aller første frokostforedraget i serien "Natur i endring", som handler om endringer i skog og klima. Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding, men sett deg gjerne på "skal" på facebook-arrangementet vårt slik at vi får beregnet riktig mengde mat.

Anders Bryn, førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum, vil fortelle om endringene vi ser i den norske naturen i dag.

Vi serverer fire varianter av wraps (kylling, laks, falaffel [vegan] og kalkunbryst [glutenfri]), frukt og kaffe/te/eplenektar fra kl. 08.30. Foredraget starter 08.45 og varer ca. en halvtime og det blir muligheter for spørsmål i etterkant.

Om foredragsserien

Hvordan vil ditt favorittfjell se ut om 50 år? Både skogene og trærne er i dag på tur oppover de norske fjellene, men vi vet foreløpig ikke nok om hvorfor og hvor fort det skjer. Gjengroing etter hogst ved nedlagte setre og støler spiller en stor rolle, men også økte temperaturer bidrar til å heve skoggrensa. Mer skog i fjellene vil i sin tur forsterke klimaendringene ytterligere. I en serie frokostforedrag skal vi belyse hvordan og hvorfor norsk natur er i endring, og hva som kan bli konsekvensene. 

Ny serie med frokostforedrag hvor temaet er hvordan og hvorfor den norske naturen endrer seg. Foredragsserien er en del av et større folkeforskningsprosjekt i samarbeid mellom Naturhistorisk museum og Den Norske Turistforening, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

 

Emneord: Naturtyper, klimaendringer, beite, skoggrense
Publisert 26. jan. 2018 11:19 - Sist endret 27. jan. 2019 07:46