Mitt grønne Oslo - Verdens miljødag

Naturhistorisk museum har bidratt til oversikten over planter som anbefales til deg som vil ha en insektsvennlig hage eller blomstereng. Vi er med på Mitt Grønne Oslo, som er Oslo kommunes årlige miljøfestival, i Sofienbergparken.


Mange ulike organisasjoner har det siste året bidratt til å lage lister over planter som spesielt egner seg for bier, humler og andre pollinerende insekter. Oversikten er nå klar, og har fått navnet Blomstermeny. Listen blir tilgjengelig på nettet, og en brosjyre er under utarbeidelse.

Lørdag 4. juni, ca kl 16.30, blir Blomstermeny presentert av  representanter fra organisasjonene som har vært med på dugnaden bak Blomstermeny. Disse er Bymiljøetaten i Oslo, La Humla Suse, Naturhistorisk museum i Oslo, Sabima, Norsk Botanisk Forening, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, FAGUS, Det norske hageselskap og ByBi. 

Oversikten Blomstermeny blir overrakt miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Universitetslektor Kristina Bjureke, NHM, har vært ansvarlig for den delen av Blomstermeny som omfatter viltvoksende planter.

Publisert 1. juni 2016 11:45 - Sist endret 29. juli 2020 10:51