Insektsøndag

Bli kjent med insektenes utrolige mangfold av former og farger. Opplegg for store og små.

Klegg. Foto: Karsten Sund.

Hvor mange insekter har vi i Norge? Hvordan ser man egentlig forskjell på en flue og en veps? Hvilke insekter er vanlige innendørs? Er insekter farlige for oss mennesker? Hvordan fanger vi insekter, og hvordan lager vi en insektsamling?

Denne søndagen vil insektene stå i sentrum på Naturhistorisk museum. De fleste av oss har et forhold til insekter, men dessverre ikke alltid positivt. Insekter er imidlertid både fascinerende og spennende skapninger, og på denne dagen håper vi du skal få bedre mulighet til å stifte bekjentskap med dem, og se at insekter også kan være svært vakre.

På ulike steder i Zoologisk museum har vi satt oss ned med luper og insektkasser. Her kan du få anledning til å se på ulike insekter, og til å prate med insektkjennere fra museet og fra Norsk entomologisk forening (”Norsk insektforening”). Ta gjerne med deg insekter du har funnet, eller fotografert, så skal vi så langt det er mulig forsøke å hjelpe deg med å finne ut hva det er.

Blant insektforskerne som vil være til stede denne dagen, er også forfatterne av ”Norske sommerfugler” – en gjennomillustrert bok som dekker alle norske stor-sommerfugler. Her får du anledning til både å møte forfatterne og få kjøpt boken.

I våre utstilllingslokaler i Tøyen Hovedgård viser fotoutstillingen Insekter i faresonen sjeldne og truede norske insekter. Fotografen bak disse imponerende, store og sylskarpe fotografiene vil også være til stede under insektsøndagen, og snakke om teknikken bak fotografiene.

Ved NHM og Norsk Entomologisk Forening.

Les mer om insekter

Hodet av en Thai sandløper

Thai sandløper. Foto: Karsten Sund.

Publisert 10. mai 2019 15:54 - Sist endret 10. mai 2019 15:54