Slapp av – redd klimaet!

Kan vi stagge klimaendringene ved å bruke mer tid? Hva ville skjedd om jordas 7,6 milliarder mennesker brukte dobbelt så lang tid på alt de gjorde? Hvor mye ville vi redusert vår energibruk og våre klimagassutslipp? Ville vi kunne reddet klimaet? Eller ville det blitt full økonomisk katastrofe?

Klimadebatten er vanligvis ganske teknisk. Denne kvelden stiller vi noen av de store, filosofiske spørsmålene om tid. Og vi ber deg om å slappe av og ta et glass sammen med oss. Velkommen til en spennende høstkveld viet til foredrag og samtaler om klima.

Vin & Vitenskap er Naturhistorisk museums vellykkede konsept hvor deltagerne får korte, humørfylte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. 18. oktober går årets tredje Vin & Vitenskapskveld av stabelen. Da møtes vi på Tøyen hovedgård som ligger midt i Botanisk hage. Gården er Oslos eldste tømmerbygning og er til vanlig ikke tilgjengelig for publikum.

Om foredragsholderne

Rasmus Benestad
har doktorgrad i "Atmospheric, Oceanic and Planetary Physics" fra universitetet i Oxford. Han er seniorforsker ved Meteorologisk institutt ved Universitet i Oslo samt leder for Tekna Klima. Han har vært med på å drive den prisbelønnede bloggen RealClimate.org siden 2004, og har gått rundt og undret seg på mye mellom himmel og jord. Nysgjerrigheten har av og til ført til litt originale forskningsideer, spesielt sett i et statistisk perspektiv. Benestad er en ihuga forkjemper på å forene fysikk og statistikk.


Karen O`Brien
is a professor of human geography at the University of Oslo. She has been researching the social and human dimensions of climate change for three decades. She is currently leading the AdaptationCONNECTS project, which focuses on the relationship between adaptation and transformations to sustainability. She is passionate about change, especially the extent to which we can consciously change - recognizing that it is often easier said than done!


Torkjell Leira
jobber som prosjektleder for det nye Klimahuset som åpner i 2019 ved Naturhistorisk museum. Torkjell er samfunnsgeograf, forfatter og Brasilnerd. Noen kjenner ham allerede som energisk konferansier for tidligere Vin & Vitenskapskvelder. Denne gangen skal han fortelle mer om arbeidet med Klimahuset og kanskje utfordre deg til å komme med ideer til hvordan du kan bli mer klimavennlig ved å bruke mere tid!

Program

18.30 Dørene åpner på Tøyen hovedgård. Ankomst og servering av velkomstdrikk
19.00  Velkommen ved Petter Bøckmann
19.10  Foredrag med Rasmus Benestad: Hva ville ha skjedd med klimagassutslippene om 7,6 milliarder mennesker brukte dobbelt så lang tid?
19.25 Presentation by Karen O`Brien: The Climate Challenge -  Do we have time to change?
19.45 Pause (baren er åpen!)
20.15  Foredrag med Torkjell Leira: Hvordan kan du bli mer klimavennlig ved å bruke mer tid?
20.30  Samtale på engelsk mellom foredragsholderne og muligheter for spørsmål fra salen 
21.00 Slutt
Emneord: Klimahuset, klima, miljø, energi, utslipp, Karen O'Brien, Petter Bøckman, Torkjell Leira, Rasmus Benestad
Publisert 3. okt. 2018 14:12 - Sist endret 7. nov. 2018 11:08