Sex og singelliv i dyreriket

Så du trodde din kveld på byen var frustrerende? Sex og kjønn er tema vi alle forholder oss til, enten vi vil eller ikke. Vårt samspill kan virke komplisert, men det er et resultat av at vi - som mange andre flokkdyr - bruker sex til langt mer enn å reprodusere oss.

Dødelig skjønnhet. Hannpåfuglens fjær drar damer, men gjør det livsfarlig å leve i jungelen.

Hvordan opplever dyr sex? Hvorfor blir vi opphisset? Det finnes dyr som vokser sammen med partneren og alle varianter av flerkoneri, flermanneri og mer og mindre sjalu ektepar. Hør mer om dette og andre eksempler denne kvelden. Du møter to zoologer og en sexolog som vil fortelle om samspillet mellom kjønnene og seksuelle vaner og uvaner hos flokkdyr.

Vin & Vitenskap er Naturhistorisk museums nye konsept hvor deltagerne får korte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. 15. juni er vår andre Vin & Vitenskaps kveld. Da møtes vi på Tøyen hovedgård som ligger midt i Botanisk hage. Gården er en av Oslos eldste trebygningner. Bygningen er til vanlig ikke tilgjengelig for publikum, men brukes som representasjonslokaler for ledelsen ved Universitet i Oslo.

Kort om foredragsholderne

Arild Johnsen
Spesialist i småfuglers kjønnsliv. Han er utdannet zoolog og jobber som professor ved Naturhistorisk museum i Oslo. Johnsen har særlig forsket på forholdet mellom hun og han, trofasthet, partnervalg og utroskap hos blåstrupe og andre spurvefugler. Arild kler anorakk og trives best i felt.


Petter Bøckman
Er utdannet zoolog og jobber som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. Han er kjent fra radio og tv hvor han svarer på allverdens spørsmål om dyr. Han var også frontmann for utstillingen «Mot naturens orden?» om homoseksualitet i dyreriket. Han grodde skjegg som 18-åring og har ikke angret siden.


Sidsel Schaller
Spesialist i klinisk psykologi og sexologi. Hun har i over 20 år jobbet med seksualitet, både klinisk, med undervisning og veiledning av forskjellige faggrupper. Hun er stipendiat ved Psykologisk institutt ved Universitet i Oslo, der hun forsker på eldre voksnes seksuelle helse. For øvrig er hun datter av en veterinær.

 


Torkjell Leira, samfunnsgeograf og rådgiver ved Naturhistorisk museum er ordstyrer for kvelden.

Informasjon og påmelding

Pris: 150,-

Inkluderer foredrag og et glass vin eller alkoholfri velkomstdrikk. I pausene vil baren være åpen. Dette arrangementet krever påmelding og det er plass til ca 70 personer.

Program

18.45 Dørene åpner.
Ankomst og servering av velkomstdrikk
19.00 Velkommen
  Arild Johnsen:
Utroskap, sjalusi og spermier hos småfugl
   Petter Bøckmann:
Bøller, baller og blondiner
19.45  - 20.15 Pause og åpen bar
  Sidsel Schaller:
Sympatibrunst og hvorfor porno virker
  Panelsamtale og spørsmål fra salen 
Ordstyrer: Torkjell Leira 
21.00   Slutt
Emneord: vinogvitenskap, sex, seksuell seleksjon, kjønn, kjønnskonflikt, Flokkdyr
Publisert 26. feb. 2018 10:08 - Sist endret 25. jan. 2019 20:12