Julens blomster og krydder

Hvilke deler av planter bruker vi til kanel og ingefær? Hvor kommer julestjerne og svibel fra? Stikker du nellik i appelsiner til jul?

Mye av det vi forbinder med tradisjonell norsk julefeiring har sin opprinnelse i subtropiske og tropiske områder. Til jul skulle jo man unne seg den beste maten, de mest kostbare krydderene og pynte med de fineste blomster. Hva er vel pepperkaker og gløgg uten eksotiske krydder?

Kom inn i Victoriahuset mellom kl 12-15 og ta del i demonstrasjoner og fortellinger om mange ulike juleblomster og kryddere som vi bruker ved juletider.

Er du like interessert i julebotanikk som oss? Besøk gjerne våre nettsider om julens blomster og krydder.

Tilstede under arrangementet

Kristina Bjureke

Universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Bjureke har særlig kompetanse på planter i Indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for Osloryggen, Skandinavisk rygg, slåttemarken, rød- og svartelistebedet og Urtehagen, samt prosjektleder for den nasjonale  frøbanken for ville norske arter.

Marit Grønbech

Er utdannet biolog med vekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og går gjerne rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Publisert 13. nov. 2018 11:39 - Sist endret 13. nov. 2018 11:43