Magnolia og andre tidlige vårblomster

Når magnoliaen blomstrer er våren virkelig i gang. Kveldens omvisning starter med den populære snømagnoliaen, og fortsetter blant andre planter i hagen som også blomstrer nå.

Magnoliaene er blant de mest populære trærne i Botanisk hage, og det er forståelig når man ser skyen av hvite eller rosa blomster mot en blå himmel. Dette er noen av de mest eksotiske trærne vi kan dyrke på våre breddegrader. Magnolia er dessuten blant våre eldste blomsterplanter. Fossile funn tyder på at slekten har eksistert i 100 millioner år.

Omvisningen er gratis, uten påmelding og åpen for alle.

Les om magnolia.

Tidligere registrerte magnoliablomstringer

Årstall Dato
2013 6. mai
2012 28. mars
2011 18. april
2010 20. april

Om omviserne:

Foto: Karsten Sund/NHM

Kristina Bjureke

Universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Bjureke har særlig kompetanse på planter i Indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for Osloryggen, Skandinavisk rygg, slåttemarke, rød- og svartelistebedet og Urtehagen, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter.

Foto: Karsten Sund/NHM

Marit Grønbech

Er utdannet biolog med vekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og går gjerne rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Emneord: Magnolia, Botanisk hage, omvisning
Publisert 30. apr. 2018 13:58 - Sist endret 30. apr. 2018 14:30