Vårtreff i Botanisk hage

Den grønneste av alle grønne dager i Botanisk hage.

Botanisk hages Venner ønsker hjertelig velkommen til VÅRTREFFET 2009, søndag 7. juni kl 10 - 16. 

 

Aldri før har vi hatt et så stort utvalg av sommerblomster, stauder og nyttevekster, alt dyrket frem på dugnad av medlemmene i Venneforeningens plantegruppe på Botanisk hages område. De aller fleste er arter du ikke får kjøpt i vanlig handel, så her kan man skaffe seg mange godbiter. 

Nytt av året er at vi selger overskuddsstauder fra Oldemors hage, den nye kombinerte sansehagen og levende genbanken i Botanisk hage. Det dreier seg om en rekke ulike prydplanter, deriblant flere typer dagliljer og iris samt kleimeasters og stripegress, som stammer fra den tradisjonsrike østnorske plantearven.

Nyheter i årets utvalg er videre en rekke varianter av duftpelargonier og basilikum. Vi selger videre fem ulike arter av små, men sjeldne orkidéer, alle i slekten Paphiopedilum. Av andre spesialiteter kan nevnes japansk mispel, stevia, canna, gyllenlakk samt Amorphophallus konjac, alt i begrenset antall. Husk å ta med handlenett eller annen emballasje!

Spesialomvisning i anledning Darwinåret. Professor Klaus Høiland har kl 13.30 en spesialomvisning med vekt på evolusjonslæren til Charles Darwin.

Utstillingen av Dagny Tande Lids plantetegninger i Botanisk museum blir denne dagen åpnet for publikum for første gang på flere år. Kunstneren Tande Lid er kjent bl.a. for Fjellflora-illustrasjonene.

For de minste blir det opplesning av Elsa Beskow-fortellinger, samt natursti med fine premier.

Gratis omvisninger for publikum starter kl 11.00, 12.00 og 13.00, i regi av venneforeningens frivillige guidekorps. Få oversikt og bli kjent i Botanisk hage!

Venneforeningens kafé på gårdsplassen ved driftsbygningene selger kaffe, brus, is, vafler og hjemmebakst kl 10.00 – 16.00.

En rekke ”grønne” interesseforeninger stiller ut og selger planter. Disse finner du på gårdsplassen ved driftsbygningene, i området foran Botanisk museum og ved Lysthuset i Urtehagen.

Gartner Anne Finnanger vil være på plass og fortelle om det nye utstillingsveksthuset, Oase 60 grader nord. Statsbygg er nå i gang med skisse- og forprosjektering takket være 8 millioner kroner fra regjeringens tiltakspakke.

Alle inntekter fra plantesalg og kafédriften går til Venneforeningens arbeid, som omfatter støtte til ulike tiltak og anlegg i Botanisk hage.

Se også Ida, Darwin- og moseutstillingen
Benytt sjansen til å besøke utstillingen "Kan vi tilgi Darwin?", som blir åpnet i Zoologisk museum fredag 5. juni. Her ser du blant annet ”Ida”, verdens eldste komplette primatskjelett.

I Tøyen hovedgård kan du se en kunstutstilling med nærgående fotografier av mose, av Helge G. Gundersen, ”Små, grønne og sexy”.

Trenger du mer informasjon?
Botanisk hages Venner vil ha informasjonsstand på venstre side av veien når du går inn i hagen fra hovedinngangen (Monrads gt./Munchmuséet). Her får du informasjon om hva som skjer på Vårtreffet og generelt om venneforeningen.

Publisert 10. mai 2019 15:49 - Sist endret 7. aug. 2020 06:58