Humlevandring for barn

Bli med på humlevandring med La Humla suse. En humle er rund, lodden, trivelig og lett å bli glad i. Kom og lær hvordan du kan hjelpe dem. Vi starter vandringen med humleteori. Så vil vi forsiktig fange humler med håv, observere og artsbestemme dem, før vi slipper dem ut i det fri igjen. (Husk påmelding)  

tegn med barn blomster og humle

Beskrivelse av arrangementet

I august begynner humlesesongen å gå mot slutten. I tillegg til arbeiderhumler vil vi møte på hannhumler (med bart!) og kanskje de første jomfrudronningene.
Mye av maten vi spiser er avhengig av humlers pollinering, og vi vil være dårlig stilt dersom humlene skulle forsvinne.
Humlene trenger hjelp av mennesker i våre moderne landskap, ettersom det er på grunn av oss mennesker at landskapet ser så annerledes ut. Humler og andre villbier gjør en enormt viktig jobb for både naturen og oss mennesker, og vi må sørge for at sårbarheten som hører med til humlenes levemåte, ikke også blir deres undergang. De trenger mat og et hjem, gjerne en humlekasse eller et musebol.

Viktig om smittevern

Humlevandringene vil selvsagt følge smittevernsreglene, og vi må derfor utføre vandringene litt annerledes enn tidligere.
Vi kan kun ha et maks antall deltakere på vandring (som følger Oslo kommunes retningslinjer), og det er derfor obligatorisk å melde seg på vandringene. Ønsker du å ha med en venn/partner/barn/osv. så må disse også meldes på. Dette er kun for å gjøre det mer oversiktlig for oss, slik at vi ikke ender opp med flere deltakere enn det vi har lov til.

Praktisk

  • Oppmøte i Urtehagen i Botanisk hage (lenke til Google Maps)
  • Passer for  alle.
  • Vandringen er gratis, men krever påmelding.
  • Det vil bli sendt ut mail noen dager før vandringen om du har fått plass på ukens vandring, eller om vandringen er fylt opp. Vi kjører førstemann til mølla prinsippet.
    Vi informerer selvsagt også her på arrangementet om når vandringen er full, og om vandringen skulle bli avlyst grunnet sykdom.

Arrangør

La Humla Suse
Publisert 30. juni 2021 13:42 - Sist endret 4. aug. 2021 14:43