Lag din egen blomstereng

Drømmer du om å lage din egen blomstereng? Blomsterenger er vakre, fargerike og ikke minst lettstelte. I tillegg er de en oase for sommerfugler, humler og hagefugler. Vi deler alt du trenger å vite for å lage din egen eng. 

Engfrø samles inn under sensommeren og høsten. Foto: Honorata Gajda

Før i tiden fantes det blomsterenger over hele Oslo. Det som i dag er parkeringsplasser og plener, var tidligere blomsterenger fulle av villblomster og sommerfugler. I dag er mesteparten av blomsterengene forsvunnet fra Oslo. De fleste er bygd ned eller omgjort til asfaltørken. Dette har fått konsekvenser for mange av våre ville planter og pollinerende insekter.

Nettsider for hvordan du kan anrette din egen eng

Foto: Kristina Bjureke/NHM

Denne kvelden kan du lære alt du trenger å vite om hvordan du lager din helt egen blomstereng, enten det er i blomsterkassa, hagen eller langs veikanten der du bor. Kanskje bedriften din til og med kan være med på en redningsaksjon for villblomster og pollinerende insekter? Flere aktører vil dele sine erfaringer og fortelle om sine blomsterengprosjekter.


Praktisk

Passer for: Alle
Pris: Arrangementet er gratis
Merk: Mesteparten av kvelden blir ute – kle deg godt!
Oppmøte: Utenfor Lids hus


Om kurslederne:

Foto: Karsten Sund / NHM

Kristina Bjureke er universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Bjureke har særlig kompetanse på planter i Indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for Osloryggen, Skandinavisk rygg, slåttemarken, rød- og svartelistebedet og Urtehagen, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter.


Foto: Karsten Sund / NHM

Tor Salve Mjaaland er gartner i Botanisk hage med hovedansvar for Fjellhagen. Han er også leder for oppformeringsarbeidet av slåttemarken som er opprettet i hagen

Emneord: blomstereng, slåttemark, eng, bymiljø, kulturlandskap
Publisert 13. des. 2018 14:27 - Sist endret 26. jan. 2019 01:31