Duetreet blomstrer

I slutten av mai er duetreet på sitt aller vakreste. Vi starter med å beundre det spesielle treet før vi tar en runde i Botanisk hage og ser på andre trær, busker og planter som er i blomst. OBS! Vi flytter omvisningen til torsdag 27.mai kl. 18, på grunn av været. Vi sees i sola!

Duetreets blomstring, mørkledd mann fotograferer
Foto: Guri Dahl

Duetreet er med sine spesielle blomster et av Botanisk hages mest populære trær. Noen spør om vi har hengt opp lommetørklær i treet, mens andre får assosiasjoner til en flokk duer som flakser med sine hvite vinger. Uansett er det et meget spesielt og vakkert tre. Omvisningen starter ved duetreet, og fortsetter rundt i hagen der vi stopper ved ulike trær, busker og blomstrende planter som vekker vår interesse, nå et godt stykke ut i mai.

Les mer om duetreet

Det kreves ikke påmelding, men først-til-mølla prinsippet gjelder. Vi deler deltakerne inn i grupper på maksimum ti personer. Frammøte og registrering på plassen foran Lids hus. Vær ute i god tid!

Om omviserne

Foto: Karsten Sund/NHM

Kristina Bjureke

Universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Bjureke har særlig kompetanse på planter i Indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for Osloryggen, Skandinavisk rygg, slåttemarken og risikobedet., samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter.

Foto: Karsten Sund/NHM

Marit Grønbech

Er utdannet biolog med vekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og går gjerne rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Emneord: duetreet, Botanisk hage, blomstring
Publisert 18. mai 2021 17:36 - Sist endret 25. mai 2021 18:40