Vårblomstring i Botanisk hage

Bli med på oppdagelsesferd i Botanisk hage på jakt etter vårens første blomster.

Russeblåstjerne er er av de første til å blomstre i Botanisk hage

Våren kribler i kroppen, og mange lengter etter en varm og frodig sommer. Noen år starter blomstringen tidlig, andre år senere. Vi kan derfor ikke garantere hvilke og hvor mange arter vi finner. Dette blir derfor en oppdagelsestur rundt i hele Botanisk hage på jakt etter de første vårblomstene, både busker og trær og de på bakken. Kanskje blomstrer trollhasselen fortsatt? Hva med vårkorsved, hassel og katsuratre? Noen år kommer magnoliaen allerede i slutten av mars, andre år først sent i april. Kanskje er vi heldige og får med oss den første magnoliablomstringen. På bakken finner vi sannsynligvis en mengde løkplanter som lyser opp i hvitt, gult og blått.

Om omviserne

Foto: Karsten Sund/NHM

Kristina Bjureke er universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Kristina er ekspert på planter i indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for flere av avdelingene i Botanisk hage, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter. Hun er glad i dyr også, og er stadig på jakt etter å se nye fuglearter.

Foto: Karsten Sund/NHM

Marit Grønbech er utdannet biolog med hovedvekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og kan av og til observeres tuslende rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Passer for: Åpent for alle
Påmelding: Kreves ikke
Oppmøte: Utenfor Lids hus (Botanisk museum) (Kart i Google Maps)

Emneord: vårblomstring, Botnisk hage