Veksthuskveld

Bli med på omvisning i veksthusene våre mens du venter på vårblomstringen.

Gutt inspiserer victorianøkkerosen

Foto: Guri Dahl

Er det vanskelig å vente på vårblomstringen? Bli med på omvisning i veksthusene våre, Palmehuset og Victoriahuset! Da kan du bli kjent med kaffe, kanel, vanilje, aloe vera og mange andre kjente nytteplanter. Vi kommer å se på planter i ørken, subtropisk og tropisk klima og snakke om deres tilpasninger til ulike klimasoner.

Foto: Karsten Sund/NHM

På omvisningen møter du Marit Grønbech. Hun er utdannet biolog med hovedvekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og kan av og til observeres tuslende rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Passer for: Ungdom og oppover

Emneord: Palmehuset, Victoriahuset, veksthus