AVLYST: Veksthuskveld

Som et tiltak for å forebygge koronasmitte er arrangementet avlyst. Les mer på UiO.no.

Bli med på omvisning i veksthusene våre mens du venter på vårblomstringen.

Gutt inspiserer victorianøkkerosen

Foto: Guri Dahl

Etter råd fra nasjonale helsemyndigheter avlyser vi dette arrangementet for å forebygge smitte av koronaviruset. Dersom arrangementet settes opp på nytt vil det annonseres på våre nettsider nhm.uio.no

Er det vanskelig å vente på vårblomstringen? Bli med på omvisning i veksthusene våre, Palmehuset og Victoriahuset! Da kan du bli kjent med kaffe, kanel, vanilje, aloe vera og mange andre kjente nytteplanter. Vi kommer å se på planter i ørken, subtropisk og tropisk klima og snakke om deres tilpasninger til ulike klimasoner.

Foto: Karsten Sund/NHM

På omvisningen møter du Kristina Bjureke. Hun er universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Kristina er ekspert på planter i indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for flere av avdelingene i Botanisk hage, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter. Hun er glad i dyr også, og er stadig på jakt etter å se nye fuglearter.

Foto: Karsten Sund/NHM

På omvisningen møter du Marit Grønbech. Hun er utdannet biolog med hovedvekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og kan av og til observeres tuslende rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Passer for: Ungdom og oppover.
Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding

Emneord: Palmehuset, Victoriahuset, veksthus
Publisert 16. des. 2019 12:32 - Sist endret 11. mars 2020 15:28