Forskere forteller: Alfred Russel Wallace - i skyggen av Darwin

Alfred Russel Wallace er naturforskeren og oppdageren som kom opp med nesten nøyaktig samme teori om evolusjon som Darwin knuget på i mange år, men ikke turte publisere. På årets Darwindag forteller vi den fascinerende historien om en av naturvitenskapens tøffeste, men ofte glemte personer og hvordan han bidro til at Darwin endelig fikk gitt ut Artenes opprinnelse. Det blir kake, kaffe og selvsagt te. 

 

Bilde av Alfred Russel Wallace, navnet i håndkrift på blå bakgrunn

Historien om Alfred Russel Wallace inneholder både dramatikk, tragedie, drømmer og suksess. Fra enkle kår jobbet han seg opp til å bli en anerkjent naturforsker etter spektakulære ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk.

Et brev Wallace sendte til Darwin fra Indonesia i 1858 skulle altså få store konsekvenser for vitenskapshistorien. Man kan kanskje kalle ham evolusjonsteoriens adoptivfar.

Hans oppdagelser i både Sør-Amerika og Sørøst-Asia ga oss også verdifull innsikt om arters utbredelse, og er relevant den dag i dag. Han samlet også inn flere enn 100 000 fugler, biller, sommerfugler og andre dyr, som nå befinner seg på naturhistoriske museer.

Kom og hør om naturforskeren som ga Darwin et spark bak til å få ut teorien sin med boka Artenes opprinnelse i 1859.

Foredraget holdes av zoolog Petter Bøckman og biolog Tore Oldeide Elgvin ved Naturhistorisk museum. 


Passer for: Ungdom og oppover

Pris: Man må løse inngangsbillett til museet for å delta på arrangementet. 

NB! Det er kun plass til 70 personer i Geo-rommet, og vi må stenge dørene dersom det blir fullt. Ved behov vil vi kjøre programmet én gang til mellom 14:00-15:00.

Publisert 29. jan. 2020 14:51 - Sist endret 6. feb. 2020 08:35