Forskere forteller: Carl Lumholtz, Norges ukjente oppdager

Carl Lumholtz er en av våre store oppdagere og dro på samlingsekspedisjoner i ørkener og jungler under fjerne himmelstrøk. Bli kjent med en av de mer ukjente norske oppdagerne og hva han samlet til museet på sin ekspedisjon til Australia på slutten av 1800-tallet. 

Illustrasjon for foredragsserien Forskere forteller med bilde av oppdageren Carl Lumholtz

I 1880 dro oppdageren Carl Lumholtz til Australia for å samle inn fugler og dyr til universitetets zoologiske museer. Fire år senere vendte han hjem med store samlinger av naturhistoriske objekter og masse ny kunnskap om de innfødte i det nordlige Queensland.

I dette foredraget følger vi i Lumholtz' fotspor og ser litt nærmere på noen av dyrene og fuglene han beriket Naturhistorisk museums samlinger med.


Bildet kan inneholde: mann, hår, hake.
Foto: Karsten Sund/NHM

Lars Erik Johannessen er biolog og teknisk kurator for fugle- og pattedyrsamlingene samt DNA-banken ved Naturhistorisk museum. Fuglesamlingen innbefatter en av de mest spesielle delene av våre samlinger, nemlig spermsamlingen, som inneholder spermceller fra over 750 forskjellige fuglearter og er unik i verdenssammenheng.

 


Praktisk

Passer for: Ungdom og oppover

Pris: Man må løse inngangsbillett til museet for å delta på arrangementet. 

NB! Det er kun plass til 70 personer i Geo-rommet, og vi må stenge dørene dersom det blir fullt. Ved behov vil vi kjøre programmet én gang til mellom 14:00 - 15:00.

Publisert 13. jan. 2020 14:48 - Sist endret 15. jan. 2020 09:59