Skaperverksted i Klimahuset: Lag en flaggermus til å henge opp!

Flaggermus hører både Halloween og naturen til. Lag din egen bredøre og lær mer om hvorfor mange flaggermusarter er utrydningstruet.

illustrasjon av hender som banker med hammer, tegner med blyant og syr

Månedens Skaperverksted er dedikert til flaggermus! Lag din egen bredøre til å pynte opp hjemme både rundt Halloween og senere. Bredøre er en fascinerende flaggermusart som dessverre også er kritisk truet ifølge Norsk rødliste. Det betyr at den står i fare for å dø ut i Norge!

Flaggermus er utrydningstruet i hele Europa hovedsakelig fordi de får færre steder å leve. Det skyldes blant annet utbygging, hogst og intensivt jordbruk. 

Ta også turen innom de zoologiske utstillingene og se om du finner flaggermusa som befinner seg i et av montrene i utstillingen om norske dyr. I Verdens dyr-utstillingen kan du se en ekte vampyr, en av de tre flaggermusartene som suger blod.

Skaperverksted i Klimahuset skjer hver siste søndag i måneden. Tema for skaperverkstedene er knyttet til en eller flere av utstillingene ved museet. 

Skaperverkstedet er inkludert i museumsbilletten og passer for barn fra 3 år. Billetter kan du kjøpe her  eller i resepsjonen når du kommer, og gjelder for alle museets utstillinger.

Emneord: skaperverksted
Publisert 28. juli 2022 11:05 - Sist endret 17. okt. 2022 14:04