Frokost i Klimahuset: Er den energismarte byen sosialt ekskluderende?

Hver dag dykker hundrevis av forskere ned i miljø- og klimakrisens årsaker, konsekvenser og løsninger. Hva finner de ut? Forsker Per Gunnar Røe ser på byutvikling. Hør han fortelle, få frokost og opplev Klimahusets utstillinger.

Bildet kan inneholde: øye, øyevipper, kjeve, nakke, iris.

Start dagen i Klimahuset med påfyll av kunnskap, mat og drikke. Denne torsdagen har vi invitert professor i samfunnsgeografi Per Gunnar Røe fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Han forsker blant annet på bærekraftig byutvikling og kommer til å snakke om hvordan klimavennlig og energismart byutvikling kan bli sosialt ekskluderende og hva vi kan gjøre for å unngå det, med utgangspunkt i forskning fra Oslo og forstedene.

Forskningen han skal presentere er del av Include – Forskningssenter for sosialt inkluderende energiomstilling hvor det forskes på hvordan omstillingsprosesser kan gjøres mer inkluderende.

Om Frokost i Klimahuset

Naturmiljøet vårt er under enormt press. Dette forsker pedagoger, miljøsosiologer, klimapsykologer, geologer, antropologer og en rekke andre forskere på hver dag. På hver sine måter og med ulike vinklinger og tilnærminger studerer de konsekvenser, årsaker og løsninger.

Denne høsten inviterer Klimahuset noen av universitetets forskere til Klimahuset for å fortelle siste nytt fra akkurat deres felt. Det blir anledning til å stille spørsmål til forskeren i etterkant av foredraget.

Klimahuset serverer gratis frokost og kaffe. Utstillingene om klima og klimaendringer kan oppleves før og etter foredraget.

Arrangementet er gratis.

Publisert 11. okt. 2022 14:21 - Sist endret 30. nov. 2022 11:52