Frokost i Klimahuset: Hvordan endret forbruket seg under koronakrisen?

Hver dag dykker hundrevis av forskere ned i miljø- og klimakrisens årsaker, konsekvenser og løsninger. Hva finner de ut? Forsker Ulrikke Bryn Wethal ser på hvordan vi forbruker. Hør henne fortelle, få frokost og opplev Klimahusets utstillinger.

Bildet kan inneholde: øye, øyevipper, kjeve, nakke, iris.

Start dagen i Klimahuset med påfyll av kunnskap, mat og drikke. Denne torsdagen har vi invitert forsker Ulrikke Bryn Wethal fra Senter for utvikling og miljø. Hun forsker blant annet på forbruk og bærekraft, og akkurat nå på i hvilken grad og på hvilke måter Covid-19-pandemien har påvirket, forsterket eller endret våre rutiner og vaner knyttet til reise, mat og fritid. Både endringer som var direkte konsekvens av myndighetenes tiltak, men også hva som forblir endret etter hvert som samfunnet gjenåpnes og etter at pandemien tar slutt. Har vi endret oss? Og i så fall hvordan?

Om Frokost i Klimahuset

Naturmiljøet vårt er under enormt press. Dette forsker pedagoger, miljøsosiologer, klimapsykologer, geologer, antropologer og en rekke andre forskere på hver dag. På hver sine måter og med ulike vinklinger og tilnærminger studerer de konsekvenser, årsaker og løsninger.

Denne høsten inviterer Klimahuset noen av universitetets forskere til Klimahuset for å fortelle siste nytt fra akkurat deres felt. Det blir anledning til å stille spørsmål til forskeren i etterkant av foredraget.

Klimahuset serverer gratis frokost og kaffe. Utstillingene om klima og klimaendringer kan oppleves før og etter foredraget.

Arrangementet er gratis.

Se oversikt over kommende Frokost i Klimahuset-arrangementer her. 

Publisert 5. okt. 2022 10:05 - Sist endret 12. okt. 2022 12:45