Ida nominert til internasjonal nettpris

Den kommende uken skal World Summit Award for femte gang kåre verdens beste nettjenester og nettinnhold. Ida-lanseringen er blant de nominerte.

Den kommende uken skal World Summit Award (WSA) for femte gang kåre verdens beste nettjenester og nettinnhold – nye medietjenester som er med på å forbedre verden på en rekke områder, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

 

Prisen er etablert av blant annet FNs informasjonspanel og UNESCO. Blant deltagere fra 160 FN-land skal fem norske tjenester være med å kjempe om heder i en av verdens største og prestisjetunge priser for innhold på nett.

NHMs lansering av Ida-fossilet i 2009 er nominert i kategorien Kultur og verdensarv, og pressemeldingen sier:

"Da fossilet Ida ble presentert for verden, skapte dette en medie- og internettbegivenhet helt utenom det vanlige, for både norsk innhold og forskerstoff. Naturhistorisk Museum tilgjengeliggjorde et rikt innhold om oppdagelsen, vakkert pakket inn. Ida ble et internettfenomen og sjelden lastes forskerrapporter ned i den størrelsesorden."

De andre norske nominerte er

  • MinID 3.0 (offentlige tjenester og organisasjoner)
  • Lesson Learned (e-læring og utdanning)
  • ut.no (underholdning og spil)
  • slettmeg.no (inkludering og deltagelse)

– Disse fem tjenestene kan fremstå som unike også internasjonalt, og burde kunne hevde seg. Selv om Norge er et lite land, ligger vi langt fremme i å formidle og engasjere via nett. De nominerte er alle mindre enn to år gamle, noe som er en forutsetning for å kunne delta i konkurransen, sier nominasjonsansvarlig Kristian Bruarøy, nasjonal ekspert for WSA i Norge. Bruarøy er også plukket ut til å sitte i selve hovedjuryen i WSA som samles i helgen og neste uke i Hong Kong for å gjøre bedømmelser for alle de innsendte bidragene.

Mer om konkurransen og World Summit Award

Publisert 8. apr. 2011 00:00 - Sist endret 16. feb. 2012 15:02