Er du glad i Botanisk hage og klar for å dele din glede?

Etterspørselen etter omvisninger på norsk og engelsk er økende. Vi trenger derfor flere guider. Vinteren og våren 2018 vil Naturhistorisk museum og Botanisk hages Venner arrangere kurs for nye guider.

Hver søndag fra mai til august er det gratis omvisning i Botanisk hage. Foto: Dag Inge Danielsen

Sommersesongen 2018 vil vi ha gratis omvisning uten påmelding hver søndag i mai, juni, juli og august. Vi tilbyr omvisninger på engelsk i juli og august. I tillegg tar vi imot bestilling på omvisninger fra private grupper, foreninger og virksomheter når som helst i hagens åpningstid.

HVA ER MÅLET?
Målet med kurset er å styrke vår entusiastiske guidegruppe og få inn flere personer som kan gi hagens besøkende en minneverdig opplevelse.

NÅR OG HVOR?
Planlagt kursstart er tirsdag 6. februar, med siste kurskveld tirsdag 24. april – til sammen 9 kvelder a 2 timer. Kurset holdes på Naturhistorisk museum på Tøyen, de første seks kurskveldene på Lids hus (Botanisk museum) og de siste to eller tre ute i Botanisk hage.

HVEM ER KURSET FOR?
Kvalifikasjonene du trenger er at du er glad i Botanisk hage, at du liker å formidle og at du gjerne vil dele din entusiasme for hagen og det som vokser der.
Du må være medlem av Botanisk hages Venner. Er du det ikke fra før, melder du deg inn før kursstart. Medlemskontingenten er bare 200 kroner.

HVOR MYE KOSTER DET?
Det er ingen kursavgift.

HVA INNEHOLDER KURSET?
Vi gir en innføring i de viktigste temaene du trenger å kjenne til. Vi tar blant annet for oss hagens inndeling og organisering, de viktigste anleggene, hagens historie, naturmangfold og økologi, noen av trærne og plantene som vokser her. Kursarrangørene og foreleserne er enten ansatt ved Botanisk hage, Naturhistorisk museum, eller eksterne ressurspersoner. Etter endt kurs vil du få jevnlig oppfølging, og vi arrangerer samlinger for guidene vår og høst.

HVA FORPLIKTER DU DEG TIL?
Som ferdigutdannet guide er det opp til deg når og hvor ofte du vil påta deg en omvisning. Guidetjenesten for foreninger, bedrifter og private grupper er et samarbeid mellom Botanisk hages Venner og Naturhistorisk museum. Som guide representerer du venneforeningen. Omvisningene er frivillig, ikke-betalt arbeid, men du får en viss kompensasjon for dine utgifter. Du vil ikke bli bedt om å ta omvisning for skoleklasser og studenter, siden disse omfattes av skoletjenesten på Naturhistorisk museum.

HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ?
Ta kontakt med Anne Finnanger ved å sende en e-post til nhm-guiding@nhm.uio.no

Publisert 22. nov. 2017 15:35 - Sist endret 22. nov. 2017 15:35