Vær så god – ta plass i Hagehuset!

Den nye undervisningspaviljongen Hagehuset i Botanisk hage ble åpnet av elever ved Rødtvedt skole fredag 9. mai.

Den nye Hagehuset I Botanisk hage skal primært brukes av for skoleklasser, men når det ikke er undervisning er det åpent for alle. Foto: NHM / Karsten Sund

I løpet av vinteren er det kommet et nytt, veksthuslignende bygg i Botanisk hage. Dette er en formidlingspaviljong for barn, unge og voksne, og du finner det på plenen mellom Lids hus og Monrads gate (se kart i Google Maps).

– Dette er et lenge etterlengtet tilskudd som i første rekke skal brukes til undervisning av skoleklasser. Spesielt når det er dårlig vær, vil det være kjærkomment å kunne samles under tak, forteller Cecilie Elise Webb ved Naturhistorisk museum.

– Etter en intern navnekonkurranse har det fått navnet Hagehuset, sier Webb.

Snorklipping

Som jeg hør og bør for et undervisningsbygg, ble selve innvielsen gjort av en skoleklasse, fra Rødtvedt skole. David Ramirez og Ole Martin Karlsen Stenby fikk æren av å klippe snoren.

Naturhistorisk museums skoletjeneste organiserer undervisningsopplegg for skoleklasser, og dette utgjør en viktig del av museets aktiviteter. Les mer under fanen ”Skoletilbud” på nettsidene til nhm.uio.no

hagehuset

Finansiert av Sparebankstiftelsen DNB

Hagehuset har ingen dører og er åpent for alle. Når det ikke brukes til undervisning, kan det derfor benyttes av barnehager og publikum – til matpakkespising og aktiviteter.

Arkitekt for Hagehuset er Kristin Jarmund Arkitekter. Det er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

Emneord: Hagehuset, Botanisk hage, undervisning
Publisert 13. juni 2017 11:05 - Sist endret 13. juni 2017 11:43