Duetreet blomstrer

I slutten av mai er duetreet på sitt aller vakreste. Vi starter med å beundre det spesielle treet før vi tar en runde i Botanisk hage og ser på andre trær, busker og planter som er i blomst.

Duetreet er med sine spesielle blomster et av Botanisk hages mest populære trær. Noen spør om vi har hengt opp lommetørklær i treet, mens andre får assosiasjoner til en flokk duer som flakser med sine hvite vinger. Uansett er det et meget spesielt og vakkert tre. Omvisningen starter ved duetreet, og fortsetter rundt i hagen der vi stopper ved ulike trær, busker og blomstrende planter som vekker vår interesse, nå et godt stykke ut i mai.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Om omviserne

Foto: Karsten Sund/NHM

Kristina Bjureke

Universitetslektor med hovedvekt på formidling innen botanikk. Bjureke har særlig kompetanse på planter i Indre Oslofjord og kulturlandskap, registreringsarbeid, skjøtselsplaner samt bevaring av sjeldne ville plantearter. Hun er kurator for Osloryggen, Skandinavisk rygg, slåttemarke, rød- og svartelistebedet og Urtehagen, samt prosjektleder for den nasjonale frøbanken for ville norske arter.

Foto: Karsten Sund/NHM

Marit Grønbech

Er utdannet biolog med vekt på botanikk. Etter mange år i skoleverket jobber hun nå som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. I tillegg til å undervise skoleklasser, er hun med på å lage mindre utstillinger og publikumsarrangementer. Hun trives godt blant pollinerende insekter og går gjerne rundt med vikingdrakt i Vikinghagen.

Emneord: duetreet, Botanisk hage, blomstring
Publisert 16. apr. 2018 11:27 - Sist endret 22. mai 2018 10:20