UTSOLGT: Vin & Vitenskap: Evolusjon – framtiden

Arrangementet er utsolgt, men det vil bli streamet direkte på Facebook-siden til Naturhistorisk museum

Hvor går evolusjonen?

Beretninger om evolusjon handler ofte om fortiden, om hvordan ting har blitt som de har blitt. Men Darwins innsikt om naturlig utvalg kan også si noe om framtiden. Hvilke dyr og planter har størst sjanse for å bli framtidens fauna og flora? Hvordan kommer livet på jorda til å se ut om millioner av år? Hvilke faktorer påvirker evolusjonen til vår egen art?

Om konseptet

Vin & Vitenskap er Naturhistorisk museums vellykkede konsept hvor deltagerne får korte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. 22. mars går årets første Vin & Vitenskaps kveld av stabelen. Da møtes vi på Tøyen hovedgård som ligger midt i Botanisk hage. Gården er en av Oslos eldste trebygninger og er til vanlig ikke tilgjengelig for publikum, men brukes som representasjonslokaler for ledelsen ved Universitet i Oslo.

Om foredragsholderne

Foto: Benjamin A. Ward

Hanna Nyborg Støstad

Er stipendiat ved Naturhistorisk Museum og forsker på evolusjon hos fugl. Hun har utdanning i økologi og evolusjon fra England og deltok på Forsker Grand Prix 2017, hvor hun fortalte om hvorfor fuglesperm er skrue-formet. Hanna har også vært med på å lage utstillingen "Livets Tre".

Zoolog Petter Bøckman. Foto: Karsten Sund / NHM

Petter Bøckman

Er utdannet zoolog og jobber som lektor ved Naturhistorisk museum i Oslo. Han er kjent fra radio og tv hvor han svarer på allverdens spørsmål om dyr. Han har skjegg og foretrekker pulverkaffe og jobber til daglig med undervisning og utstillinger. Han er av de ansvarlige bak utstillingen «Livets tre».

Foto: Vibeke Riiser-Larsen

Erik Tunstad

Er utdannet biolog fra Universitet i Oslo. Han jobber som journalist og forfatter og var i flere år redaktør for forskning.no og jobbet som journalist og programleder i NRK. Han er særlig kjent som formidler av evolusjonslæren og hvordan evolusjonen griper inn i vår egen hverdag. Han har skrevet en rekke fagbøker, blant annet boken «Evolusjon: basert på en sann historie» (2015).

Informasjon og påmelding

Pris: 150,-

Inkluderer foredrag og et glass vin eller alkoholfri velkomstdrikk
I pausen vil baren være åpen.

Denne kvelden vil du få muligheten til å få en omvisning i evolusjonsutstillingen «Livet tre»
kl. 17:45 – 18:15 med Hanna Støstad og Petter Bøckmann.

Tidspunkt
Kl. 18.30 Dørene åpner på Tøyen hovedgård. Ankomst og servering av velkomstdrikk
Kl. 19.00  Velkommen ved Torkjell Leira
Kl. 19.10 Foredrag med Hanna Nyborg Støstad: Hva er det evolusjonen premierer?
Kl. 19.25 Foredrag med: Petter Bøckmann: Hvordan ser verden ut om 50 millioner år?
Kl. 19.45   Pause - baren er åpen!
Kl. 20.15  Foredrag med Erik Tunstad: Mennesket: «survival of the sickest»
Kl. 20.30  Samtale mellom foredragsholderne og muligheter for spørsmål fra salen
Kl. 21.00  Slutt

Emneord: Vin & Vitenskap, Evolusjon, mennesket