Frokostforedrag: Klima på feil spor?

Klimaet endrer seg. Kan vi mennesker virkelig stå bak dette? Hva skjer? Blir det varmere, villere og våtere? Hva med havnivå og stormflo? Tørkestress? Lever vi som «sapiens» (klok) opp til vårt navn? Foredrag med Frode Stordal fra Institutt for Geofag. Meld deg på nå

Velkommen til det andre frokostforedraget i serien "Natur i endring", som handler om endringer in natur og klima, med et spesielt fokus på overgangen mellom skog og fjell. Arrangementet er gratis, men krever påmelding fordi det er begrenset antall plasser: (OBS! Du er altså ikke garantert plass om du bare står på «Skal» på Facebook-eventet).

Påmelding

Denne gangen kommer professor Frode Stordal fra Institutt for Geofag, UiO for å gi oss en innføring i konsekvensene av klimaendringene vi ser i dag, og mekanismene og prosessene som ligger bak.

- Klimaet endrer seg. Kan vi mennesker virkelig stå bak dette? Hva skjer? Blir det varmere, villere og våtere? Hva med havnivå og stormflo? Tørkestress? Lever vi som «sapiens» (klok) opp til vårt navn? spør Frode Stordal.

Vi serverer wraps (kylling, laks, falafel [vegan] og kalkunbryst [glutenfri]), frukt og kaffe/te/eplenektar fra kl. 08.30. Foredraget starter 08.45 og varer ca. en halvtime. Det blir muligheter for spørsmål i etterkant. Foredraget blir på norsk.

Om foredragsserien

Hvordan vil ditt favorittfjell se ut om 50 år? Både skogene og trærne er i dag på tur oppover de norske fjellene, men vi vet foreløpig ikke nok om hvorfor og hvor fort det skjer. Gjengroing etter hogst ved nedlagte setre og støler spiller en stor rolle, men også økte temperaturer bidrar til å heve skoggrensa. Mer skog i fjellene vil i sin tur forsterke klimaendringene ytterligere. I en serie frokostforedrag skal vi belyse hvordan og hvorfor norsk natur er i endring, og hva som kan bli konsekvensene.

Foredragsserien er en del av et større folkeforskningsprosjekt i samarbeid mellom Naturhistorisk museum og Den Norske Turistforening, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Neste frokostforedrag blir:

15. mai