Fossildugnad – We Dig Bio

Flere hundre millioner år gamle fossiler fra Svalbard skal bli digitale, og vi trenger din hjelp! Bli med på fossildugnad og bidra til å spre kunnskap om livets historie.

Vi har tusenvis av spennende fossiler fra mange feltekspedisjoner på Svalbard, og forskerne og kuratorene på museet trenger nå din hjelp for å få oversikt over alle de dyrebare objektene.

Siden materialet ikke er katalogisert vet vi ikke hvilke fossiler som dere kommer til å treffe på. Her kan det være både trilobitter, armføttinger og blekkspruter, og annet hvem vet hva som skjuler seg her. Alle fossilgrupper er representert i denne samlingen fra de polare strøk.

Vi har tatt bilder av alle fossilene og din oppgave bli å finne ut hva det er, hvor det er funnet, og plotte det inn inn på en datamaskin. Denne informasjonen blir så tilgjengelig for forskere over hele verden og bidrar til å øke vår forståelse om historien til livet på jorda.

En paleontolog vil vise og fortelle om organismene dere kan komme over og hvordan fossilene skal digitaliseres. Dugnaden er en del av det verdensomspennende prosjektet WeDigBio, som engasjerer frivillige fra hele verden til å digitalisere dyrebare biologiske samlingsobjekter fra ulike museer. Mens dere digitaliserer på Naturhistorisk museum, sitter det også andre grupper rundt omkring på kloden og gjør det samme.

Praktisk info

Møt opp ved Tøyen hovedgård kl 12 for å delta, vi kjører 2 runder av 1 time, etter førstemann til mølla-prinsippet. Det er plass til ca 20 personer per runde.

Vi stiller med PC til dem som ikke har med egen.

Passer for ungdomsskole-elever og oppover. Du trenger ikke annen kunnskap enn leseferdigheter og nysgjerrighet.

Dersom det gir mersmak kan du fortsette å katalogisere fossiler hjemmefra på din egen datamaskin. Fossilene vil være tilgjengelig fra museets dugandsportal:

Vi server kaffe / mineralvann og frukt.

Publisert 3. okt. 2017 10:21 - Sist endret 3. okt. 2017 10:30