V&V: Horror i naturen – UTSOLGT

Lader du opp til Halloween med skrekkfilmer?

Naturen overgår det du kan forestille deg av skremmende zombier, ekle kryp og skumle planter. 100 år med Hollywood-monstre er ikke i nærheten av hvor ekkel naturen selv kan være!

I naturen finner du ekte vampyrer, zombier og parasitter som kan spise deg levende. Trodde du filmen «Alien» var skummel, vent til du får høre hva snylteveps kan gjøre med sine ofre. Til og med planter kan drepe på de mest bestialske vis. Planter som ved første øyekast ser uskyldige ut, kan skjule de mørkeste hemmeligheter. Vi skal hilse nærmer på vakre planter som sårer, skader og dreper.

I naturen er parasitter mer utbredt enn de fleste er klar over. Dyr og sopp snylter på hverandre på de mest intrikate måter. Mange arter spiser andre - innenfra. Noen insekter legger egg i dyr eller i insektlarver. Noen legger til og med egg inne i andres egg. Hva skjer da når de klekkes?

Vin & Vitenskap er Naturhistorisk museums nye konsept hvor deltagerne får korte og fengende foredrag i en sosial setting med noe i glasset. 19. oktober er vår tredje Vin & Vitenskaps kveld. Da møtes vi på Tøyen hovedgård som ligger midt i Botanisk hage. Gården er en av Oslos eldste trebygninger og er til vanlig ikke tilgjengelig for publikum, men brukes som representasjonslokaler for ledelsen ved Universitet i Oslo.

Om foredragsholderne

Torfinn Ørmen
Zoolog og førstelektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Han underviser også om primater og menneskets evolusjon på Institutt for biovitenskap, UiO. Tidligere har han arbeidet ved Naturhistorisk museum i flere år som museumslærer til slangepasser. Ørmen har mange ulike interesser og er en av Norges ledende eksperter på menneskets utvikling og drager og har blant annet skrevet bøker om drager og om menneskeevolusjon.

Trude Magnusson
Insektforsker og stipendiat ved Naturhistorisk museum. Forsker på insektenes mangslungne liv og rare tilpasninger til naturen. Magnussen er spesielt interessert i de rare, små insektene som mange ikke er klar over at en gang eksisterer.  Jobben hennes er å beskrive nye arter soppmygg, kartlegge hvor de finnes og finne ut av slektskapet mellom dem.

Charlotte Bjorå
Botaniker og førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum. Hun er ekspert i botanisk systematikk. Bjorå har jobbet i Afrika i mange år og har lært noen triks av heksedoktor på sine reiser. Hun er en av de mest kunnskapsrike og morsomme botanikerne i landet og uttaler seg ofte i media om plantenes forunderlige verden.

Torkjell Leira
samfunnsgeograf og rådgiver ved Naturhistorisk museum er ordstyrer for kvelden.

Informasjon og påmelding

Pris: 150,-

Inkluderer foredrag og et glass vin eller alkoholfri velkomstdrikk
I pausene vil baren være åpen.

Publisert 25. sep. 2017 14:08 - Sist endret 9. okt. 2017 09:31