MatBeat 2017

Ureist mat er temaet for årets feiring av verdens matdag. Bli inspirert til å starte med urban dyrking eller lære mer om innovative dyrkingsmetoder.

16. oktober er det Verdens matdag. Dagen før, det vil si søndag 15. oktober, inviterer vi alle, både store og små, som har lyst til å bli inspirert til å starte med urban dyrking, lære mer om innovative dyrkingsmetoder eller bli kjent med byens bønder, til en inspirasjonsdag i Botanisk hage.  

Mesteparten av jordens befolkning bor i byer. Byer bruker dermed store ressurser og er kilder til omfattende utslipp. Samtidig er de sentre for kreativitet og mange gode og innovative løsninger!

Urbant landbruk handler like mye om å ta vare på eksisterende og potensielle ressurser i byen, som å gi mennesker økt forståelse for hvor og hvordan maten er produsert, og skape sosiale arenaer og nye møteplasser.

I Oslo kan du sanke mat fra naturen, dyrke på alt fra kjøkkenbenken til tak og parsellhager, og om kort tid blir mulig å kjøpe salat fra hypermoderne hydroponiske anlegg. Med denne dagen ønsker vi å vise frem noen av alle de initiativene som finnes i hovedstaden Oslo når det kommer til dyrking i byen og bærekraftig byutvikling.

Program

  • 11.00 – 15.00 Informasjonsboder med aktiviteter for både store og små
  • 12.00 "Hvordan behandle frø og nøtter for å øke spireevnen? Kurs om stratifisering ved Andrew McMillion, Kvann/Norwegian Seed Savers. Først teori, deretter praktisk øvelse. Oppmøte i auditoriet Botanisk museum/Lids hus. 
  • 13.30 "Ugress - venn eller fiende?" Omvisning ute og inne i Korsmoutstillingen ved Tøyen Hovedgård ved Kristina Bjureke/NHM. Oppmøte utenfor utstillingen ved Tøyen Hovedgård.
  • 14.00 "Oslo spirer: urbant landbruk på agendaen." Foredrag ved Annikken Jøssund, Bymiljøetaten, Oslo kommune. Oppmøte i auditoriet Botanisk museum/Lids hus.

MatBeat 2017 er et samarbeid mellom miljø- og utviklingsorganisasjonen Spire og Naturhistorisk museum.

Prosjektet får støtte fra UNESCO og Norad.

Emneord: matbeat
Publisert 4. okt. 2017 13:18 - Sist endret 9. okt. 2017 15:12