Turist i egen by

Ekstra lang åpningstid denne dagen. Du kan også bli med bak kulissene for å se litt av landets største naturhistoriske samlinger.

I kjelleren på Naturhistorisk museum finnes en stor samling av fisk, amfibier og krypdyr som til vanlig ikke er tilgjengelig for publikum.

Foto: Karsten Sund

Bli bedre kjent med Naturhistorisk museum. Ekstra lang åpningstid i museet fra kl. 10.00 - 18.00.

I vår utstilling "Stein og bein" kan du se det verdensberømte fossilet Ida, tyrannosaurusen Stan, vakre mineraler og spennende fossiler. Opplev geologien i Oslo vår nye utstilling Geo_rommet.

Omvisninger

Vi inviterer også til omvisning bak kulissene for å se litt av landets største naturhistoriske samlinger. Her får du se rariteter og objekter som ikke vises i utstillingene, men som NHM oppbevarer i samlingene. Disse omvisningene er mellom kl. 13.00 - 15.00 og varer ca 25 minutter. Det er egen påmelding ved museumsinngangen denne dagen.

Det er plass til ca 20 personer i hver gruppe. Vi vil gå en del trapper, derfor passer omvisningen ikke for barnevogn eller rullestolbrukere. Barn må være i følge med voksne.

Omvisningene starter kl. 13.00, 13.15, 13.30, 13.45, 14.00, 14.15, 14.30, og 14.45.

Det er også omvisning i Botanisk hage kl. 13.00 og kl. 14.00 (oppmøte utenfor Lids hus, tidligere Botanisk museum).

Foto: Karsten Sund
Visste du at NHM har ca 22 000 fugleskinn av norske og utenlandske arter i samlingene? Disse brukes blant annet til forskning på utdødde fuglearter. Foto: Karsten Sund.

Turist i egen by er et arrangement for Oslos befolkning, som arrangeres av Oslo kommune og VisitOSLO i samarbeid med Ruter og Oslos museer og attraksjoner. Målet er at du som bor i byen, skal bli en god ambassadør for hovedstaden og en kunnskapsrik vert for gjester fra inn- og utland.

Oslo Pass er byens turistkort og gir gratis inngang til museer og attraksjoner, gratis offentlig transport m.m.  Oslo Pass deles ut gratis i Rådhuset denne dagen - sjekk nettsidene til visitoslo.com for nærmere detaljer.

Emneord: Turist i egen by
Publisert 13. jan. 2017 13:28 - Sist endret 21. apr. 2017 08:22